top of page

Merhaba!

Updated: Jan 13

Mikrodan Makroya Beslenmeye hoş geldiniz! Adım Sena Ören. Özgeçmişimi merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz. Bundan böyle iyi beslenmeniz için birçok bilgi kirliliğinin ve karmaşanın olduğu bu alanda size kaynak olabilmek için bu siteyi açmaya karar verdim.



Aslında beslenme dendiğinde hemen akla kalori, diyet ve kilo verme çabaları geliyor. Fakat işin gerçeği şu; beslenme bunlardan çok daha fazlası. Beslenme bir bilim ve ağzımıza koyduğumuz her gıda hayatımızda tahmin ettiğimizden çok daha etkili.


Her geçen gün, yeni bir diyet kitabı, televizyon programlarında aralıksız yüzünü gösteren ve “mucize” tarifler veren bilirkişiler, gazeteler ve dergilerde yayınlanan ve her ay farklı bir şeyler söyleyen yazılar yüzünden toplumda kafa karışıklığı aldı başını gidiyor. Beslenmenin moda bir konu olması da işin tuzu biberi oluyor ve bilen bilmeyen herkes farklı bir şey söylüyor. Medya yoluyla maruz kalınan bilirkişiler ise beslenme biliminin temellerini es geçerek süslü kelimelerle kendini pazarlamayı ilke edinmekten ileri gidemiyor.


Ben ise beslenme biliminin temellerini özümseyip, diyetin prensiplerini açıklayarak bir serüvene başlamaya karar verdim. Bu serüven 2018 yılı, lisans eğitimimin ise ikinci yarı yılında ‘Mikrodan Makroya Kwashiorkor’ sunumunu yaparak başladı. İlgisi olanlar için bir sonraki blog yazılarımda sunumuma yer vereceğim. Beslenme bilimine olan ilgim her geçen gün arttı ve 2024 yılında içimde var olan bilgimi paylaşma isteği,100’ü aşkın danışan takibi ve lisans sürecindeki yurt içi/ yurt dışı tecrübelerimi alana ilgi duyan herkese aktarma isteğimle devam edecek.

Elimden geldiğince bu web sitesinde yer alan bilgilerin bilimsel dilden uzak, anlaşılabilir ve uygulanabilir olmasını amaçlıyorum.


Hazırsanız başlıyoruz.


Sevgiler

Sena


Comments


bottom of page